СЕМИНАРИ В ИСПАНИЯ ОТНОСНО ЗАЩИТАТА НА МЕЖДУНАРОДЕН ПРОМИШЛЕН ДИЗАЙН

промишлен дизайнИспанското ведомство по интелектуална собственост (OEPM), OHIM и WIPO организират през юни семинари в три испански града, за да популяризират предимствата от защита на промишлен дизайн на национално, европейско и международно ниво. Датите са съответно 07.06 в Мадрид, 09.06 в Аликанте и 10.06 в Барселона.

Семинарите относно закрилата на промишлен дизайн ще бъдат провеждани изцяло на испански език и са предназначени за изобретатели, представители по ИС, МСП, асоциации на притежатели на дизайни и др.

За повече информация посетете сайта на Испанското ведомство: http://www.oepm.es

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни http://oami.europa.eu/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...