СВЕТОВЕН СИМПОЗИУМ ЗА ГЕОГРАФСКИ ОЗНАЧЕНИЯ

географски означенияНа 10 – 12 Юни, 2009г. ще се проведе Световен симпозиум за географски означения в хотел Шератон, София. Той се провежда на всеки две години и събира на едно място представители по Интелектуална Собственост от различни страни, представители на Ведомствата, както и производители, които използват географските означения, ще имат възможността да представят своите продукти на широка публика.

Семинарът е организиран от Световната Организация по Интелектуална Собственост съвместно с Българското Патентно Ведомство. Присъстващите ще имат удоволсвието да обменят придобития си опит в областта географски означения, както и да споделят различни виждания.

Източник: www.wipo.int


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на партала.

Може да харесате още...