Европейското патентно ведомство с нова награда за младите иноватори

Европейското патентно ведомствоМладите поколения имат значителна роля в изграждането на нашето общо бъдеще и признаването на техния потенциал е задължително. За да насърчи новото поколение изобретатели, Европейското патентно ведомство (EPO) учреди Наградата за млади изобретатели. Тя е насочена към иноватори на възраст до 30 години. Целта е да бъде двигател за откритието на технологични решения, които подкрепят Целите на ООН за устойчиво развитие. В допълнение към фокуса си върху устойчивостта, награждаването включва равно представителство на половете.

Има 17 Цели за устойчиво развитие, определени от Организацията на обединените нации, засягащи цели за развитие в областта на климата до качествено образование и занулен световен глад. EPO провокира младите иноватори да използват технологии за разработване на решения, които ще помогнат за постигането на тези цели и ще повлияят положително на нашия живот за по-добро бъдеще.

Финалистите за дебютното връчване на наградата са от четири държави – Бразилия, Белгия, Обединеното кралство и Съединените щати:

Рафаела де Бона Гонсалвес (Бразилия): Биоразградими подложки и тампони за борба с бедността.

Виктор Дюулф и Питър Хедли (Белгия/Обединеното кралство): управление на отпадъци, чрез изкуствен интелект.

Ерин Смит (САЩ): Изкуствен интелект предоставя ранни грижи за новоустановени пациенти с Паркинсон.

Жури избра финалистите сред стотици кандидати от изобретатели, представени от национални патентни ведомства, служители на Европейското патентно ведомство и обществени личности. Победителят в наградата за “Млади изобретатели” ще бъде обявен на церемонията по връчването на наградата European Inventor Award 2022. Наградата за победителя е 20 000 евро, а класираните на второ и трето място ще получат съответно 10 000 евро и 5 000 евро.

Поканени сте да научите повече за най-великите умове на следващото поколение на онлайн церемонията по награждаване на живо на 21 юни от 12:00 часа CEST.

Може да харесате още...