Откраднат образ ли е любимия герой на децата от филма Kung Fu Panda?

Kung Fu PandaDreamWorks и Paramount отново са в центъра на конфликт за нарушени авторски права. Този път става въпрос за едни от най-популярните анимационни герои Kung Fu Panda, който според Jayme Gordon е негов образ под името Kung Fu Panda Power, нарисуван още през 90 те години. Съдебното дело се води от 18 февруари в Бостън като основните аргументи на ищеца са изпратените мейли със снимки на героя както на Disney, така и на DreamWorks. Според адвокатите на Jayme Gordon, сумата на щетите все още не може да се изчисли, тъй като на 26 май излиза втората част на филма Kung Fu Panda 2.

Оказва се, че наистина талантливи хора търсейки поле за изява на своя талант попадат на световно известни компании, известността на които обаче не се свързва само с техните продукции, а и  с техните дела за откраднати образи. Но както знаем, в Холивуд няма нищо невъзможно!

http://www.dan-dare.org/FreeFun/Games/CartoonsMoviesTV/KungFuPandaWallpaper1024.htm

Kung Fu Panda е американски комедиен компютърно-анимационен филм, продуциран от DreamWorks Animation и се разпространява от Paramount Pictures. Режисиран от Марк Осбърн и Джон Стивънсън по сюжета на Итън Рейф и Сайръс Ворис. Филмът излиза на екран от 6 юни 2008 г. Има и продължение – „Кунг-фу панда 2“.

Може да харесате още...