IPforYOU Bulgaria – онлайн събитие, организирано от EUIPO и БПВ

IPforYOU Bulgaria

Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO в сътрудничество с Патентно ведомство на Република България организират онлайн семинар в рамките на IPforYOU Bulgaria. Ще бъдат разисквани различни теми, свързани с интелектуалната собственост, а лектори по време на насроченото за 30 ноември 2022г събитие ще бъдат експерти от двете организации.

Модератор ще бъде Златина Славчева от БПВ, а графикът и темите, застъпени в семинара са следните:

10:00 EET Въведение и приветствие

10:15 Доказателства за използване – изисквания, организация на документите, реално използване в ЕС (Ирена Людмилова, EUIPO)

11:15 Производство по възражение (опозиция) пред СЕСИС (Станислава Стоянова, EUIPO)

12:15 Дизайн на Общността (Младен Стаменов, EUIPO)

13:05 Доказателства за реално използване (Мария Петкова, БПВ)

13:45 Фонд за МСП и новостите в EUIPO (Ирена Людмилова, EUIPO)

14:00 Затваряне

Участието в онлайн сесията на IPforYOU Bulgaria е безплатно. Единственото необходимо условие е желаещите да се регистрират предварително чрез формуляра, публикуван на сайта на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO. За ваше удобство предоставяме и директен линк.


Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост е агенция, базирана в гр. Аликанте (Испания), която се занимава с регистрацията на търговски марки на ЕС и промишлени дизайни на Общността. Друга част от дейността на EUIPO е да управлява Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения.

Може да харесате още...