CF300 – крайъгълен камък за Фонда за сътрудничество

ведомства по интелектуална собственостФондът за сътрудничество отбелязва 300 изпълнения от национални и регионални ведомства по интелектуална собственост на своите инструменти и услуги. Фондът за сътрудничество започва да функционира след извънредна среща на Административния борд и Бюджетния комитет на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM през 2010г., и с бюджет от  €50 милиона, представлява най-големия самостоятелен проект на организацията.

Фондът се управлява съвместно с национални и регионални ведомства по интелектуална собственост от ЕС, всяко от които играе важна роля в разработването на неговите инструменти и услуги, които са предназначени да хармонизират методите на работа на национално и регионално ниво сред 28-те членки на ЕС.

Към днешна дата, Фондът за сътрудничество е предоставил 21 продукта и електронни услуги; всяка от тях носи ясни ползи, конкретни резултати и фиксирани начална и крайна дати.

Инструментите на Фонда за сътрудничество подкрепят всяка част от жизнения цикъл на търговската марка и промишления дизайн. Те включват безплатни, онлайн инструменти за търсене като Designview; модернизирани системи за националните ведомства, включително електронно подаване на заявления за регистрация на марки и дизайни; специализирани инструменти, предназначени за правоприлагащата общност; стандарти за качество, които подкрепят усилията за по-добро, ориентирано към потребителите качество сред европейските национални и регионални ведомства, които формират Европейската мрежа за търговски марки и промишлени дизайни, като и инструменти, улесняващи работата на експертите.

Постигането на 300 изпълнения е колективно постижение. Над 300 експерти в областта на интелектуалната собственост, изпратени от всяко национално или регионално ведомство по интелектуална собственост от ЕС, плюс потребителски представители, са работили заедно с колегите от OHIM, за да разработят и въведат инструментите и услугите на Фонда.

Източник: Ведомство за марка и дизайн на Общността

Може да харесате още...