МВР задържа фалшиви стоки в Търговище

фалшиви стокиОт „Пресцентър и връзки с обществеността“ на МВР отново съобщиха за задържани фалшиви стоки. Този път става въпрос за почти 60 туби с течен перилен препарат, обозначени и предлагани за продажба с името на известна търговска марка. Фалшивите стоки са установени и иззети в гр. Търговище.

Действията са реализирани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления и нарушения на права на интелектуална собственост с участието на служители на Главна дирекция „Национална полиция“-МВР и на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция. При извършени в хода на операцията полицейски проверки е установено, че в 3 търговски обекта и в едно складово помещение в Търговище – фирмена собственост, се предлагат за продажба фалшиви стоки – общо 58 туби с вместимост 4,75 л и туба с вместимост 4,55 л с течен перилен препарат, които доброволно са предадени на разследващите органи. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Припомняме, че по-рано тази година Съветът на директорите на Международната асоциация за търговските марки INTA прие две резолюции относно прилагането на мерки за борба с фалшифицирането. Те позволяват на Асоциацията допълнително да укрепи действията си срещу разпространението на фалшиви стоки в световен мащаб.

Резолюциите разширяват политиките на INTA за борба с фалшифицирането, които вече обхващат две допълнителни направления: (1) Приходи от фалшиви стоки и (2) Нанасяне на изменения в оригинални продукти (remarking). Застъпените механизми биха лишили фалшификаторите от необходимите финансови ресурси за продължаване на незаконното и вредно поведение. Целта е да се овластят националните съдилища с правно основание временно да конфискуват активи, при спазване на подходящи доказателствени изисквания, преди да има влязла в сила присъда, когато приходите изглеждат резултат от фалшифициране.

Може да харесате още...