hfhfhfhfhfh

Филмови компании настояват да бъдат блокирани уеб сайтове за нарушаване на авторски права във Великобритания

Големи филмови студия, включително Paramount Pictures и Disney, поискаха от Върховния съд в Лондон тази седмица да блокира достъпа до сайта Newzbin2. Студията твърдят, че сайта нарушава авторски права в особено големи размери, включително поради съдържанието на 75 незаконни версии на филма „Речта на краля”.

Случая е първият по рода си във Великобритания и може да проправи пътя за най-големите строги мерки върху онлайн пиратството.

Холивудските студия твърдят в съда, че незаконното споделяне на файлове е „социално зло“ заради, което се губят милиони паунда годишно. Студията са представени от филмова асоциация на Америка (MPA).

Според Ричард Спермен представител на филмовите студия, ще настояват сайтове като TalkTalk и Virgin Media да бъдат поставени в „черния списък” за нарушаване на авторски права и към тях да се предприемат съдебни действия.

Борбата на филмовата индустрия срещу Newzbin датира от март миналата година, когато Върховният съд осъжда на дъщерни фирми притежатели на интернет сайтове да премахнат всички пиратски материали и да заплатят обезщетение на филмовите студия.

Решението по делото ще бъде произнесено следващата седмица.

 Автор

Даниела Сапунджиева

Източник:

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/jun/28/bt-newzbin2-king-s-speech

Може да харесате още...