Успешен бранд благодарение на адекватна закрила на интелектуална собственост

бранд, БахрейнРодена от мечтата за изграждане на бранд, който въплъщава изобилие и отличителност, базираната в Бахрейн компания Designer Shaik Inc. е специализирана в проектирането, разработването на продукти, производството и маркетинга на луксозни стоки, включително парфюми, часовници и модни аксесоари. Основана през 2002 г. от Мохамед Ал Асфор, утвърденият вече бранд на Designer Shaik улавя усещането за стил и вкус, което се корени в арабското културно наследство и мистиката на пустинните пясъци.

След като Designer Shaik разширява дейността си в международен план, компанията среща многобройни опити за нарушаване и имитиране на бранда Designer Shaik, както и репликиране на техните продукти. Това екипа на компанията да разработи контрамерки за защита на фирмения бранд. От Designer Shaik се убеждават, че защитата на интелектуална собственост е необходима, защото дава силна правна основа за предпазване от тези опити.

От компанията считат, че интелектуалната собственост играе все по-важна роля, тъй като техният бранд присъства на пазара на международно ниво. Поради тази причина Designer Shaik са придобили ИС под формата на търговски марки за своите име и лого, права за индустриален дизайн на техните часовници, форма на часовник и бутилка за парфюм, както и патент за каишка за часовник.

Ключов урок, който от Designer Shaik споделят, че са научили е, че защитата на интелектуална собственост е необходима, за да се насърчат повече творчески и научни резултати от МСП.

Жизненоважно е МСП да разберат, че се нуждаят от защита на интелектуална собственост на ранен етап от пътя си към пазара. Идеите изискват време за развитие и защитата на тези идеи по-рано може да се изплати в дългосрочен план. Без необходимата закрила на интелектуална собственост, капацитета на МСП за растеж на бизнеса може да бъде ограничен от злоупотреби с техния бранд.

Жизненоважно е да се защитят хората с природен талант, за да могат те да допринесат за благосъстоянието на света. Без подходящи санкции срещу нарушаване или копиране, растежът на „мислителите“ и развитието на институциите е застрашен.“

Източник: Световна организация за интелектуална собственост

Може да харесате още...