Срещи в рамките на Ведомството за европейски марки и дизайни

европейски марки и дизайниУправляващите отдели на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Административен съвет и Бюджетен комитет, се срещат в Аликанте между 20 и 22 май, 2014г.
Административния съвет и Бюджетния комитет са съставени от представители на страните членки на Европейския съюз и Европейската комисия, които се срещат в централата на OHIM два пъти всяка година.
Към членовете се присъединяват и наблюдатели от Ведомството за интелектуална собственост на Бенелюкс, Европейското патентно ведомство и Световната организация за интелектуална собственост. На срещата присъстват и наблюдатели от потребителските асоциации INTA, BusinessEurope, MARQUES, AIM, APRAM, ECTA и UNION.
По време на първия кръг от срещи, Административният съвет одобри проекта по Конвергентната програма „Относителни основания – вероятност от объркване“, и излезе с положително становище по втората част от новите предложени Насоки на Ведомството за марки и дизайни на Общността OHIM, както и измени Насоките по отношение на предотвратяването и управлението на конфликт на интереси.

Ведомство за търговски марки и дизайни на Общността OHIM

Учредена през 1994 г. агенция на Европейския съюз, базирана в гр. Аликанте (Испания), която се занимава с регистрацията на търговски марки на ЕС (на английски: European Union trade mark – EUTM) и промишлени дизайни на ЕС (на английски: registered Community design – RCD), за територията на целия Европейски съюз. Освен правата върху търговските марки и дизайните на ЕС, Службата управлява и Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения. Гарантира общоевропейска оперативна съвместимост на процедурите, системите, услугите и инструментите, като например бази данни и интернет платформи.

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни OHIM

Може да харесате още...