Среща между OHIM и Руската федерална служба за интелектуална собственост Rospatent

Президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни (OHIM) Антонио Кампинос наскоро посети Москва за разговори с членове на Министерството на образованието и науката на Руската федерация и с представители на Rospatent, Руската федерална служба за интелектуална собственост.

Дискусиите бяха съсредоточени върху семинари и съвместни програми за обучение, популяризирането на информацията, засягаща Европейската и Руската системи за търговски марки и дизайни, повишаване на обществената осведоменост в тази област, сътрудничество по отношение на класификации на стоки и услуги, по-специално EUROCLASS, както и развитието на общите проекти от евро-руската инициатива “Партньорство за модернизация”.

Отправена бе официална покана от г-н Кампинос, с която се предлага интегрирането на Федералната служба за интелектуална собственост в проекта TMview. В резултат на това, технически специалисти от Rospatent ще посетят OHIM, за да започнат проучване на осъществимостта с оглед бъдещо присъединяване Руското ведомство.

По време на същото посещение, OHIM експерти в областта на търговските марки и дизайните участваха в семинар, отразяващ широк кръг от теми, представяйки на своите руски колеги водещи проекти като TMview, DesignView и EuroClass. Те имаха и възможността да посетят представяния на Подобряване на руската система на правната закрила на промишлените дизайни и Регионална система за регистрация на търговски марки и марки за услуги в условията на развитие на Евразийската икономическа общност.

Реч на Антонио Кампинос

Източник: OHIM

Може да харесате още...