Обощение на срещата между Ведомството за европейски марки и дизайни и ASEAN

aseanВедомствата по интелектуална собственост на десет страни от организацията ASEAN (Асоциация на страните от Югоизточна Азия), Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM и Европейската комисия са приели съвместен документ, обобщаващ срещата им в рамките на ЕС-ASEAN Проект за защита на правата върху интелектуалната собственост (ECAP III Фаза II). Документът, който е бил приет миналата седмица в централата на OHIM в Аликанте, подчертава готовността на всички ведомства по интелектуална собственост от ASEAN да си взаимодействат с OHIM ( Офис за хармонизация на вътрешния пазар ) за създаване на по-силна и устойчива среда за интелектуалната собственост в региона на ASEAN.
В рамките на ECAP III, членовете на ASEAN продължават своята работа с Ведомството за марки и дизайни на Общността, за да създадат набор от общи управленски и информационни инструменти, които да станат част от портала за интелектуална собственост на A S E A N (напр. ASEAN TMview и ASEAN TMclass) и да проучат възможността за прокарването на други инструменти (напр. ASEAN Designview).
База за създаването на тези нови инструменти са вече съществуващите Tmview, безплатна база данни за търсене на търговски марки, Tmclass, безплатен онлайн инструмент за класифициране на търговски марки и DesignView, безплатен онлайн инструмент за търсене на промишлени дизайни.

Източник: OHIM ( Офис за хармонизация на вътрешния пазар )

Може да харесате още...