Според класацията на в. „Пари“, Банка на 2010 г. е ДСК

банкаНай-добрата корпоративна банка за миналата година е SG Експресбанк, а в банкирането на дребно е отличена УниКредит Булбанк.
На специална церемония състояла се в  хотел „Хилтън” бяха присъдени традиционните банкови награди на в. „Пари“. Специалната награда Банка на 2010 г., която се дава за най-стабилната банка през миналата  кризисна година бе връчена на главния изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Наградата за най-добра корпоративна банка бе получена от Мария Русева, член на УС и директор корпоративно и инвестиционно банкиране в SG Експресбанк. В категорията Банкиране на дребно бе отличена УниКредит Булбанк, като главният изпълнителен директор Левон Хампарцумян лично получи приза.
Преди самото награждаване се състоя дискусия, затворена за медии, на която бяха обсъдени най-важните тенденции и изводи от класацията на в. „Пари“, а също и теми, свързани с достъпа на банките до капитал, новите регулации, които се обсъждат в сектора, и предизвикателствата след кризата. В дискусията участие взеха Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Васко Райчев, председател на „Делойт България“, Калин Христов, подуправител на БНБ, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и председател на АББ, и Николо Доси-Делфини, директор в ПКБ Приватбанк, Швейцария.
Ежегодните банкови награди на вестник „Пари“ са традиционно и очаквано събитие за българската банкова и финансова общност. Конкурсът се провежда за 14-та година от водещия бизнес ежедневник „Пари“, част от шведската медийна компания Bonnier Group, която присъства на 21 пазара с повече от 150 издания.
През 2011 година класацията се базира на нова методология, изготвена от инвестиционната компания Ориенс.
Автор
Даниела Сапунджиева
Източник

Може да харесате още...