Списание Newsweek, продадено на IBT Media

newsweekIBT Media ще купи каквото е останало от списанието, което публикува своя последен печатен брой през декември. Цената на сделката не се съобщава.

След 80 години съществуване като традиционен вестник, Newsweek се превърна в дигитално издание поради спад в приходите от реклама, дължащ се на преориентирането на аудиторията към интернет.

През 2010г е продадено на Washington Post за $1 и се слива с уебсайта Daily Beast. The Daily Beast, новинарски уебсайт, съоснован от Тина Браун през 2008г., няма да бъде продаден на IBT Media като част от сделката. Адресът на сайта newsweek.com ще бъде възобновен през близките седмици.

Първият брой на Newsweek е публикуван на 17 февруари 1933г. В най-добрите си времена има тираж от три милиона копия, но намаляващият брой читатели и съответно приходи от реклама са довели до загуби, както и при други по-стари издания.

Етиен Юзак, съосновател и главен изпълнителен директор на IBT Media: „Вярваме в бранда Newsweek и очакваме да го разширим, напълно трансформиран с оглед на новата дигитална ера“.

„Уважаваме дългата история на бранда, характерна с висококачествена и въздействаща журналистика и считаме, че това напълно съвпада с културата и мисията на IBT Media. Очакваме с нетърпение да работим заедно за създаването на успешна и печеливша компания.“

IBT е основана през 2006г и издава International Business Times, Medical Daily, Latin Times и iDigitalTimes, на общо седем езика в 235 държави по цял цвят.

Източник: BBC

Може да харесате още...