Русия предлага нови начини за борба с компютърни престъпления

компютърни престъпленияНа среща на Г-8 в Довил, Русия  предложи нови идеи относно борбата с компютърни престъпления. Според руският представител Аркади Дворкович, компютърните престъпления могат да заемат място в престъпната, терористичната и военната сфера.

В изявление той споделя: „Ние обсъждаме специфични механизми с нашите партньори, като какъв тип престъпления да адресираме тези компютърни престъпления. Нашите експерти предлагат няколко различни подхода, които не са включени в Международната Конвенция за Kомпютърните престъпления”. Според Дворкович тези предложения ще залегнат в декларация при финализиране на срещата на Г-8.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник

http://en.rian.ru/russia/20110524/164194392.html

Снимка: Pexels от Pixabay


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

 

Може да харесате още...