Продавач на фалшиви слушалки осъден на 30 месеца затвор

фалшивиТърговецът на фалшиви слушалки Майкъл Рийдър е осъден на 30 месеца затвор, след присъда по 13 обвинения за продажба на фалшиви стоки.

Присъдата е една от най-тежките, давани някога за търговия с фалшиви стоки в Обединеното кралство.

Рийдър е осъден в Портсмутския Кралски съд. Поради появилата се допълнителна информация за размера на операцията с фалшиви стоки, която той е ръководил, той се смята за един от „най-плодовитите” продавачи на фалшива битова електроника в историята на Великобритания.

Информация, предоставена от Sennheiser, друга голяма жертва на операциите на Рийдър, разкрива, че Портсмут Трейдинг Стандъртс изземват при акцията срещу Рийдър над 4000 артикула на обща стойност от £ 250,000.

Въпреки това тези 4000 артикула се смята, че са само 1% от артикулите,  с които  по това  време е оперирал Рийдър: той  е управлявал няколко уебсайта за продажба на фалшиви стоки.

Акцията е следствие от клиентски оплаквания за качеството на продуктите, продавани чрез интернет сайта на Рийдър. Питър Мей, маркетинг директор за Обединеното кралство на Sennheiser, казва, че „в един момент изчислихме, че почти 80% от всички жалби, които получаваме, се дължат на фалшиви продукти, които той е продавал незаконно с нашата марка „.

Волкър Бартелс, Председател Корпоративни услуги в Sennheiser и говорител на Изпълнителния Управителен съвет каза за изхода на делото: „Ето защо Sennheiser стартира глобална кампания против фалшификацията миналата година. Ние няма да допуснем фалшиви продукти на пазара, тъй като искаме да защитим нашите клиенти от измами. „

Питър Емет, Мениджър на Трейдинг Стандъртс при Портсмутския Общински съвет, заяви: „Това е най-сложното и трудно разследване, предприемано някога от нашия екип, с повече от 2000 страници доказателства.”

„Много сме доволни, че г-н Рийдър е осъден за престъпното си поведение и сега ще поискаме от съда да постанови възстановяване на сумите към клиенти, които са подали сигнали относно фалшификатите, които са купили и които досега не са си получили обратно парите.”

Публикувано на 16/04/2013

Интернет търговец ще бъде осъден този петък във връзка с най-голямото за Великобритания изземване на фалшиви продукти Monster.

Майкъл Рийдър, от Порт Солент, Хемпшир, отрече 13 престъпления, но бе счетен за виновен по всички обвинения в Портсмутския Кралски съд преди четири седмици.

Сега той е изправен пред възможна присъда или глоби, възлизащи на хиляди паунда, а ново заседание следващия месец ще разгледа конфискацията на парите от неговите незаконни дейности.

Присъдите са следствие от комплексно 18-месечно разследване, проведено от Трейдинг Стандъртс Сървис  в партньорство със следователи на Monster. В следствие на жалби към Monster относно уебсайта на Рийдър Odds and Pods. Monster започва разследването със своята разследващата фирма C3i Europe.

Веднъж след като биват събрани достатъчно доказателства, Monster подава случая към UK TSS за предаване към Съда за наказателно преследване.

2000 фалшификатa

При акции в офиса и дома на Рийдър през февруари 2011 г., служителите на Трейдинг Стандъртс изземват повече от 2000 артикула, включително фалшиви продукти Monster и фалшиви слушалки Sennheiser, Apple Sony и Nintendo продукти и продукти на базирания в Калифорния производител на калъфи за смартфони Speck.

Рийдър вече е бил обект на съдебна заповед за изпълнение от 2009г. от Mестния съвет за неизпълнение на задължението да достави продукти на време и да възстанови обратно плащанията. Преди изземването през 2011г., клиенти са се оплакали към Monster и Трейдинг Стандъртс за закупени от Odds and Pods слушалки, изтъквайки малки несъответствия в опаковките и повреди, включително бръмчене и лошо качество на звука.

Втора конфискация

През август 2011 г., Рийдър казва на служителите на TSS, че е спрял да търгува, но митническите органи на летище East Midlands конфискуват още фалшиви продукти, което води до разкритието, че той все още работи, този път като Nice Cans.

Допълнителни акции през септември 2011 г. доведоха до изземването на повече от 1500 артикула, включително фалшиви слушалки Monster, Sennheiser и Sony, плюс фалшиви iPhone калъфи Speck, PlayStation контролери и Wii аксесоари.

Доказателствата показват, че Рийдър е внасял продукти чрез контакт в Китай, който не е бил упълномощен доставчик.

Дейвид Тоноти, Генерален мениджър на Monster и Оперативен вицепрезидент, заяви: „Всички в Monster са доволни, че това дълго и сложно разследване най-накрая достигна такъв благоприятен резултат.”

„Продажбата на фалшиви продукти вреди на всички, включително и производителите и търговците на дребно, но най-вече на честните потребители, които може да нямат никаква представа, че стоките, които купуват, не са истински.“

 

Автор:  Андрю Еверард

Може да харесате още...