Нов инструмент за прогнозиране в сферата на търговските марки и промишлените дизайни

ohim- прогнозиранеВедомството за хармонизация  марки и дизайни на Общността OHIM съобщава чрез своята уеб страница, че от вчера, 15.07.2014г., със своята пълна функционалност действа нов общ инструмент за прогнозиране в сферата на търговските марки и дизайните. Съвременната система, разработена в рамките на Фонда за сътрудничество и Обсерваторията за нарушения на права на интелектуална собственост, помага на участващите ведомства да формират надеждни прогнози при подаване на заявления за регистрация на търговски марки и промишлени дизайни.

Новият общ инструмент, създаден в резултат на пет годишно проучване на различни системи за прогнозиране, дава възможност на ведомствата по интелектуална собственост да разбират по-добре основните фактори, стоящи зад успешната процедура по регистрация. Той ще подпомогне стратегическото планиране на организациите и оптималното разпределение на ресурси.

‘Forecasting’ е разработен благодарение на сътрудничеството между ведомствата на Дания, Испания, Унгария, Полша, Португалия, Великобритания иВедомството за марки и дизайни на Общността  (OHIM), заедно с експерти на Политехническия университет в Мадрид в сферите на извличането на информация, иконометрията и индустриалната собственост. Проекта ще се изпълнява от 17 участващи ведомства по интелектуална собственост от Европейската мрежа за марки и дизайни. Европейското патентно ведомство (EPO) участва активно в проекта като наблюдател.

Източник:Ведомството за хармонизация на марки и дизайни на Общността –  OHIM

Може да харесате още...