Патентите за безжични технологии на Intel вече са собственост на Apple

безжични технологииСпоред прессъобщение, публикувано на сайта на Apple, компанията е подписала споразумение с Intel за придобиването на по-голямата част от бизнеса на Intel, свързана с модеми за безжични мрежи. Приблизително 2200 служители на Intel ще се присъединят към Apple, заедно с множество обекти на интелектуална собственост, оборудване и договори с трети страни. Сделката, чиято стойност възлиза на 1 млрд. долара, се очаква да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2019 г.

Комбинирайки новопридобитите патенти за текущи и бъдещи безжични технологии със съществуващото си портфолио, Apple ще притежава над 17 000 патента за безжична технология, вариращи от протоколи за клетъчни стандарти до модемна архитектура и функциониране на модеми. Intel ще запази способността си да разработва модеми за приложения, които не са смартфони, като компютри, internet-of-things устройства и други.

Боб Суон, главен изпълнителен директор на Intel: „Това споразумение ни дава възможност да се съсредоточим върху разработването на технологии за 5G мрежата, като същевременно запазим критичната интелектуална собственост и модемната технология, която нашият екип е създал„. “Отдавна уважаваме Apple и сме убедени, че те ще осигурят подходящата среда за този талантлив екип и развитие за тези важни активи. Очакваме с нетърпение да вложим усилията си в 5G, където те ще бъдат най-близо до нуждите на нашата глобална клиентска маса, включително мрежови оператори, производители на телекомуникационно оборудване и доставчици на облачни услуги.

Apple революционизира технологиите за лично потребление с въвеждането на Macintosh през 1984 година. Днес по отношение на иновациите Apple е една от водещите компании в света с iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV. Четирите софтуерни платформи — iOS, macOS, watchOS и tvOS — спомагат за лесно боравене с всички устройства на Apple и дават възможност на потребителите да се възползват от услуги като App Store, Apple Music, Apple Pay и iCloud.

Intel е лидер в производството на полупроводници, а част от портфолиото на компанията са компютърни и комуникационни технологии, които са в основата на световните иновации. Инженерните експерти на компанията работят за подсигуряване на сигурността, мощността и свързването на милиарди устройства и инфраструктурата на смарт технологиите.

Може да харесате още...