Може ли община да дължи пари за авторски права?

Не и според Цонко Цонев, кмет на Каварна: „Концертите се провеждат в Каварна, но има промоутъри, които сключват договорите.” С противоположно становище са от Мюзикаутор, според които общината дължи над 100 хил. лв. за авторски права върху репертоара на 20 метълбанди. За последните четири години общината е съорганизатор на много събития, за които няма подписан договор с дружеството, което управлява правата на композитори, текстописци и аранжори. Нотариална покана е получила фирмата-съорганизатор на Каварна рокфест-2010 „Loud Concerts“. Миналогодишният съорганизатор „Жокер медиа“, вече има действащ рамков договор с „Мюзикаутор“.

Източник: http://www.vesti.bg/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собстевност. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното му съществуване.

Може да харесате още...