Носители на данни при регистрация на търговски марки на ЕС и дизайни на Общността

регистрация на търговски маркиИзпълнителният директор на Службата за интелектуална собственост на ЕС (EUIPO) Кристиан Аршамбо е приел следното решение относно носителите на данни, използвани във връзка с регистрация на търговски марки на ЕС и промишлени дизайни на Общността:

  1. EUIPO приема следните носители на данни: малки преносими устройства за съхранение като USB флаш устройства, писалки или подобни устройства с памет.
  2. Не се приемат външни хард дискове, карти с памет, CD ROM, DVD, други оптични дискове или магнитни носители на данни от всякакъв вид.
Приложения към заявки за регистрация на търговски марки на ЕС и дизайни на Общността, подадени на носители на данни, ще бъдат приемани в следните формати:
  • графични изображения и снимки в JPEG и JPG формат;
  • звукови файлове в MP3 формат;
  • video files in MP4 format;
  • 3D модели във формат STL, OBJ или X3D;
  • други прикачени файлове, включително писмени материали в PDF, TIFF изображения, JPEG и JPG формат.

Максималният размер на всяко отделно приложение, записано на носителя на данни, е ограничено до 20 MB. Това ограничение се отнася до крайния некомпресиран файл. Когато бъдат включени в електронната файлова система на EUIPO, файловете автоматично ще бъдат групирани в папки по тип формат (напр. всички JPG файлове ще бъдат групирани заедно, всички MP3 файлове и т.н.). Поради тази причина структурата на папките, както първоначално е подадена от подателя на носителя на данни, може да не бъде спазена.

Всички приложения, които не отговарят на техническите изисквания или не са изпратени повторно след съответното уведомление от Службата на ЕС за интелектуална собственост, ще се считат за неподадени.

Може да харесате още...