Номинации за европейски изобретател на 2014г

европейски изобретателКонкурсът за Награда за европейски изобретател 2014 вече е отворен за кандидатури.

Ако работите в някоя сфера на индустрията, в университет или изследователски институт, или за професионална асоциация, ако сте самостоятелен изобретател, или просто някой с интерес към работата, която вършат изобретателите, това е вашият шанс да се включите като регистрирате вашия любим изобретател или изобретение.

Освен широката общественост, Европейското патентно ведомство призовава своите 4 000 експерти да включат в конкурса революционни изобретения от своята техническа област. Експерти от националните патетни ведомства също са поканени да се присъединят и да представят забележителни изобретатели и техните постижения.

Категориите

Индустрия: за забележителни и успешни технологии, патентовани от големи европейски компании

МСП: за изключителни изобретения на малки до средни по големина предприятия (МСП)

Изследвания: за водещи изобретатели, които работят в университети или изследователски институти

Цялостен принос: в чест на дълготрайния и устойчив принос на отделен европейски изобретател

Европейската награда за изобретател се представя ежегодно от ЕПВ като признание за изключителни изобретатели, които със своята креативност имат голям принос за по-доброто качество на живот на хората по цял свят. Независимо международно жури, съставено от експерти в областта на иновациите избира победителите във всяка от категориите. Широката общественост пък гласува и определя носителя на “Популярна награда”.

Източник: Европейско патентно ведомство

Може да харесате още...