Нов патент на Apple дава възможност за груповo селфи дори при спазване на социална дистанция

селфиСамо преди седмица Патентното ведомство на САЩ е издадало на технологичния гигант Apple патент за софтуер, чрез който може да се генерира „синтетично групово селфи“ без да е необходимо участниците в снимката да се намират един до друг.

Според описанието на патента, потребителят на Apple устройство може да покани други да участват в общо селфи, а след това софтуерът ще ги организира заедно в едно изображение. Селфито може да включва снимки, съхранени видео изображения или изображения от излъчвания на живо (live streaming). Потребителите могат да запазят оригиналното селфи, както и груповата версия. Освен това оригиналният потребител и получателите на груповото изображение могат да променят селфито, като например поставят собственото си изображение на различно място в групата.

Ето как, съгласно патента на Apple, би изглеждала поканата:

патент

Интересно е, че иновацията на Apple всъщност няма нищо общо с настоящата пандемия COVID-19, която изолира милиарди хора по света. Концепцията не е разработена конкретно във връзка с настоящото положение, доказателство за което е, че Apple подават заявка за патента още през 2018 г.

Както при много други патенти, все още не е ясно дали или кога технологията действително ще си проправи път към устройствата на потребителите или идеята ще остане само на теоретично ниво.

Може да харесате още...