Извънсъдебно споразумение между Bose Corp. и Beat Electronics

headphonesСлед като няколко месеца водиха битка в съда, Bose Corp. и Apple’s Beat Electronics са постигнали извънсъдебно споразумение във връзка с делото за нарушаване на патент за шумоизолиращи слушалки. На 10 октомври, Beats и Bose са информирали съда в щата Делауеър, САЩ за споразумението и са поискали от Международната търговска комисия на САЩ да прекрати разследването.

През месец май Apple са купили Beats Electronics за $3 милиарда, което представлява най-мащабната сделка за компанията до момента.

Тим Кук, изпълнителен директор на Apple: „Музиката е толкова важна част от живота на всички нас и заема специално място в сърцата ни в Apple. Ето защо продължаваме да инвестираме в музика и обединяваме тези изключителни екипи, за да можем да продължим да създаваме най-иновативните музикални продукти и услуги в света“.

Bose е синоним на висок клас аудио техника. Компанията работи с шумоизолиращи технологии през последните четири десетилетия; през 2000г започва да продава своите известни QuietComfort слушалки.

През юли тази година, Bose, чието седалище е Масачузетс, подава иск до Комисията за международна търговия да спре вноса на слушалки на Beats, включително Beats Studio Wireless и Beats Studio, тъй като компанията собственост на Apple използвала създаденото от Bose без да плаща за това. Освен това от Bose подават и жалба в съда на Делауеър поради нарушение на патент от страна на Beats.

Съперничеството на Bose и Apple се пренася и в Националната футболна лига, където на играчите е било забранено да носят слушалки на Beats по време на пресконференциите след мачовете. Bose е официален аудио партньор на NFL, а правилата на лигата гласят, че не могат да рекламират неспонсорирани продукти, когато дават интервюта, включително 90 минути след приключване на играта.

Според Bose, Beats преднамерено са нарушили пет от патентите, свързани с The Studio Wireless и Studio слушалките. Част от твърденията на Bose са, че заради нарушените патенти, компанията е претърпяла спад в продажбите, поради което цели да получи неразкрита досега сума от Beats за претърпените щети.

Никоя от компаниите не разкрива условията на постигнатото споразумение.

Надежда Драгомирова

По материали на techtimes.com

Може да харесате още...