hfhfhfhfhfh

Известни са носителите на тазгодишната Европейска Награда за Изобретатели

изобретателиНа 28.04.2010г бяха обявени носителите на Европейската Награда за Изобретатели 2010г. В отделните категории те са:

Волфганг Кречмер (Германия) за изобретяването на процес за производството на нов клас карбонови молекули за изследователски цели.

Юрген Пфитцер и Хелмут Негеле (Германия) за течната дървесина Arboform, чието изобретяване се счита за голям напредък в устойчивата употреба на възобновяеми източници на суровини.

Алберт Маркендорф (Швейцария) и Раимунд Лозер (Германия) за тяхната 3D сканираща и мерителна система.

Санджай Коли и Стивън Чен (САЩ) за изобретяването на мощни чипове, благодарение на които GPS системите вече могат да бъдат част от ежедневния ни живот в различни сфери на индустрията.

Бен Уийнс и Дани Епс за откритието на електрохимични горивни клетки, които могат да бъдат успешен търговски заместител на изкопаемите горива.

Източник: http://www.epo.org/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...