Лейди Гага – плагиат или ракетоносител на чужда слава?

плагиатПоследните няколко дни, новината, че набиращата все повече слава и превръщаща се в идол на голяма част от младото поколение изпълнителка Лейди Гага, е „откраднала“ песен на друга певица, обиколи медиите по цял свят. Дали наистина е така обаче?

Ребека Франческати е завела дело във Федералния съд, твърдейки, че песента “Judas” е абсолютна кражба на нейната “Juda”, записана преди близо 12 години. В иска се отбелязва, че бившият й бас китарист Брайън Гейнър сега работи за музикална компания, която е създала 17 песни за албума на Лейди Гага „Born This Way“. Според Крис Ниро, адвокат на Франческати „Въпреки че песните са различен стил, композицията е еднаква, а припевът е с една и съща мелодия … [Ребека] търси признание за създаденото от нея.“

До момента няма официално изявление от страна на Стефани Джоан Анджелина Германота, както е рожденното име на Лейди Гага. Коментарите на интернет потребителите са разнопосочни, като голяма част от тях гласят, че Ребека Франческати използва името на звездата, за да повиши собствената си популярност. Предстои да разберем какво е решението на съда. Сравнение между двете песни можете да чуете ТУК.

Източник: Forbes

Може да харесате още...