Конференция в Исландия

конференция

 

На конференция в Рейкявик, организирана от Исландското патентно ведомство, вицепрезидентът на OHIM, Christian Archambeau, е заявил, че едно от най-големите предизвикателства, пред които в момента са изправени организациите, занимаващи се със защита на права на интелектуална собсвеност, е борбата срещу фалшифицирането и пиратството, както и упражняването на авторски права и права на индустриалната собственост.

Конференцията в исландската столица съвпадна с 20-тата годишнина на Исландското патентно ведомство, и се проведе по време на преговорите на страната за влизане в ЕС. Темата на проведената конференция бе “Важността на Правата на Интелектуалната Собственост”. Г-н Аршамбьо каза, че международната търговия с фалшиви и пиратски продукти възлиза на стотици милярди долари. Той приветства решението на Европейската комисия да включи OHIM в работата Обсерваторията срещу Фалшифицирането и Пиратството, което означава, че Ведомството вече ще играе по-съществена роля в борбата срещу фалшифицирането. Все пак, г-н Аршамбьо заяви, че приоритетите на организацията остават каквито винаги са били: да предлага бърза, достъпна и финансово поносима регистрация и защита на търговски марки и промишлени дизайни. През последните шест месеца, OHIM е постигнало голям напредък в постигане на стратегическия си план, организационно усъвършенстване и международно сътрудничество.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

 

 

Може да харесате още...