Опасна стока – колан марка H&M

Комисията за защита на потребителите изтегля от търговската мрежа опасна стока - колан марка H&MКомисията за защита на потребителите  изтегля от търговската мрежа опасна стока – колан марка H&M

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) е постъпила информация от фирма „Ейч енд Ем Хеннес енд Мауриц” ЕООД за изтеглян от търговската мрежа колан марка H&M, който се предлага заедно с клин за момичета, submission number 1398676172961-2420, различни цветове. Продуктът е продаван на 54 пазара в магазините на фирмата, включително и на 9 онлайн пазара на същата фирма.

Причините за изтеглянето на продукта са:

Коланите съдържат метални компоненти, които могат да се счупят на малки частици и има вероятност да бъдат погълнати от деца до 3 годишна възраст, и да причинят задавяне и задушаване. Отнася се за продуктите с размери от 92 до 98, предназначени за деца до 3 годишна възраст.

От фирмата съветват потребителите, които вече са закупили продукта незабавно да премахнат колана от клина и да преустановят да го използват. Потребителите могат да върнат колана или колана в комплект с клина, като заплатената от тях сума ще бъде възстановена. Потребител закупил по-голям размер от посочените, също може да се възползва от предоставената от фирма „Ейч енд Ем Хеннес енд Мауриц” ЕООД възможност.

Във всички магазини на фирмата ще бъде видим постер с изображение на изтегляния продукт.

Може да харесате още...