Разкритите рискови продукти се забраняват

Разкритите рискови продукти се забраняват за продажба и унищожават, Комисия за защита на потребителитеРазкритите рискови продукти се забраняват за продажба и унищожават

КЗП поддържа на сайта си регистър на опасните стоки
Разкритите рискови продукти на нашия пазар се забраняват за продажба и унищожават

В сайта на Комисията за защита на потребителите (КЗП) има подробна информация относно откритите и иззети в минали периоди опасни стоки, придружени със снимки. Издават се заповеди, По силата издадените заповеди тези стоки трябва да бъдат незабавно иззети от пазара. Търговците не трябва да ги пускат на пазара.

През изминалия месец април КЗП забрани продажбата на десет вида опасни стоки, които създават рискове преди всичко за децата. Сред спрените от продажба продукти са няколко модела детски рокли поради наличието на колани със свободни краища и дребни, лесно отделящи се елементи. Забранени са и спортен комплект суичър и панталон, долнище на анцуг, блуза с къс панталон и клин с пришити към него пола и воал. Наредено е изтегляни от търговската мрежа и на два вида декорации (грозд с лесно отделящи се зърна и декоративни топчета, имитиращи желирани бонбони), които отново са рискови преди всичко за децата, тъй като провокират техния интерес и в същото време размерът им позволява да бъдат погълнати, което може да доведе до задавяне или задушаване. Изтеглен от пазара е и щепсел-разклонител с три гнезда, чиито части под напрежение са откри и достъпни, което създава потенциална опасност от токов удар.

Може да харесате още...