Йордан Караджов: Плановете ми са свързани с музиката

В края на годината по традиция си говорим за най-хубавото от изминалата година, за надеждите и плановете за следващата, за това, което искаме да се случи и това, което не трябва да се случва. Когато обаче събеседникът е известен музикант, разговорът неминуемо е насочен и към музиката. Йордан Караджов едва ли има нужда да бъде представян. Вече няколко поколения българи пеят хитовете на група „Сигнал„- „Може би“, „Да те жадувам“, „Лодка ли е любовта“. Всеки, които иска да научи повече за биографията на известната рок група, може да посети техния официален сайт: http://signalistika.hit.bg/

Г-н Караджов, кое най-хубавото, с което ще запомните изтичащата година?

Йордан КараджовГодината ще я запомня преди всичко с две прекрасни турнета, които направихме с групата. Първото беше под мотото “15 години 24 часа” и с него обиколихме 15 града в България. Второто турне беше през юли и бе посветено на 15 годишнината на Мото Пфое в България. За 15 дни направихме промоция на най-новите автомобили на Форд. На концертите идваха хиляди хора, а това е една много приятна емоция, която ни зарежда със сили и ентусиазъм за работа. Освен това през тази година станахме съинициатори на кампанията “Намали скоростта. Животът има цена”, с която искаме да въздействаме на хората да бъдат по-културни по пътищата и да се спрат тези трагични инциденти. По този повод на 14 юни пред Народния театър “Иван Вазов” се проведе голям концерт, в който също взехме участие.

Заговорихме за кампании и за каузии. В тази вразка, подкрепяте ли кампанията “Пиратството ограбва” и имало ли е случаи, когато наистина сте имали чувството, че някой ограбва интелектуалния Ви труд?

Гледам на тази кампания много скептично. Не вярвам, че това е начинът да се повлияе на хората, за да разберат, че интелектуалния труд има цена. Според мен е необходимо много време, за да изчезнат бандитите, които пиратстват авторските права.

Наскоро заработи и сайт за сваляне на българска музика срещу заплащане. Някои побързаха да кажат, че 5 лева е твърде висока цена за едномесечен абонамент. Вие какво мислите?

Бях на откриването на сайта. Там са качени и много песни на “Сигнал” и мисля, че това е една много добра идея. Що се отнася до цената- не бих искал да коментирам. 5 лева струва и една луксозна кутия цигари, а доста хора ги купуват, значи всичко опира до нагласата на човек дали иска да си купи един продукт или да го открадне.

С какво са свързани плановете Ви за следващата година?

Преди всичко с музиката и с групата. Вече имаме три готови песни и подготвяме последния черно-бял албум. Тъй като имаме собствено студио можем да работим спокойно, да преработваме нещата и да пресяваме. Искаме да дадем на публиката само най-доброто.

Какво че пожелаете на нашите читатели?

Всичко най-добро!

Може да харесате още...