Информационно турне за повишаване осведомеността

Информационно турне „Моите права в Европа” за повишаване осведомеността на европейските граждани за правата им, eu patentИнформационно турне „Моите права в Европа” за повишаване осведомеността на европейските граждани за правата им

За първи път представители на Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще се включат в традиционното Информационно турне „Моите права в Европа”, организирано от Представителството на Европейската комисия в България. Другите участници в инициативата са Европейският потребителски център – България, Центърът за развитие на човешките ресурси, Творческа Европа и Европа за гражданите.

Турът ще се проведе в периода 22 – 27 юли в градовете Созопол, Поморие, Камено и Бургас. На специално инсталирани информационни щандове експерти ще предоставят брошури и ще дават консултации за правата на европейските граждани. Предвижда се и провеждане на игри с награди, като въпросите са свързани отново с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще дават Младежки екип Европа и всички изложители.

Участието на Комисия за защита на потребителите в инициативата е третата поредица от мероприятия в България във връзка с Информационната кампания за правата на потребителите – 2014г., инициирана от Европейската комисия. Кампанията се провежда още в Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия и ще продължи до края на годината. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права и задължения при покупка и продажба на стоки или услуги. Официалното й откриване в България се състоя на 9 юни от Невен Мимица – европейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите.

Може да харесате още...