Култово интервю на професор Камен Веселинов

професор Камен ВеселиновПрофесор Камен Веселинов, който след навършване на пенсионна възраст предсрочно бе освободен от поста ректор на Технически Университет – София и повече от две години в нарушение на изискванията за заемане на длъжността Председател на Патентното Ведомство на Република България ръководи институцията регистрираща най-напредналите технологии, постиженията в областта на промишления дизайн и селекциите на най-новите растения и породи животни, както и осигуряващо регистрацията на търговски марки, географски означения и топология на интегралните схеми, е дал забележително покъртително интервю за медията Dartsnews –http://dartsnews.bg/News/40592 .

Браво на Dartsnews – истинска медия позволила си да покаже самозванеца и неговото ниво на компетентност, т.е. на КРЕЩЯЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

Девиза на медията е “Забий новината” – колко добре казано – истинско попадение. След това интервю е време да се заговори за нов жанр в хумора и сатирата – професорски бисери или „патентовани веселинки”.

Забележителната „ПАТЕНТОВАНА КАЛИНКА – ВЕСЕЛИНКА“ четете тук .

Камен Веселинов

Професор Камен Владимиров Веселинов е роден на 23. 02. 1946 г. в Благоевград. Висшето си образование завършва в Дрезденския технически университет, Германия, специалност „машинен инженер”. В периода 2003 г. – 2004 г. е заместник – министър на образованието и науката с ресор „Висше образование”. От 2004 г. Камен Веселинов е заместник-председател на Националния съвет по наука, представител на България в Комитета за научни и технически изследвания на Европейската комисия.

Може да харесате още...