hfhfhfhfhfh

Значителен напредък на срещите между съдии по ИС

OHIMПрезидентът на OHIM Антонио Кампинос похвали „ценния напредък“ постигнат през последните четири години от съдии по ИС от страни членки на ЕС и други заинтересовани страни, при постигането на общо разбиране на многото трудни въпроси, свързани с правоприлагането, които стоят пред ЕС.

В речта си по време на откриването на Седмия Симпозиум на Съдиите за Европейски марки и Дизайни, състоял се в Аликанте на 13-14 октомври, той каза, че семинарите и симпозиумите, подкрепени от OHIM Judges’ Network стабилно засилват важността и влиянието си, като над 600 национални съдии взимат участие в една или повече от сесиите.

„Тези срещи на високо ниво, с участието на съдии от Европейския съд и Общия съд на Европейския съюз, всяка страна членка на ЕС, кандидатстващи страни, Комисията и международни правоприлагащи органи, представляват наистина изключителна възможност за основните заинтересовани страни да отговорят на предизвикателствата на ефективното прилагане на права на интелектуална собственост на европейския пазар“.

Пълен текст на речта

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

 

 

Може да харесате още...