За първи път престижната награда за принос в развитието на интелектуалната собственост в България се връчва на чужденец

Националният портал за интелектуална собственост www.ipbulgaria.bg, обяви своето решение за таз годишния носител на престижната награда за принос в развитието на интелектуалната собственост в България. Награденият е Матю А. Ламберти.

Г-н Ламберти е бакалавър на Университета в Йейл; магистър по Политика от Оксфордския университет, както и доктор на юридическите науки от Юридическия факултет на Станфорд. Той е първият Координатор по прилагането на правото на интелектуалната собственост към Департамент по правосъдие на САЩ. Той работи за подобряване способността на държавите от Централна и Източна Европа да разследват и наказват престъпленията, свързани с интелектуалната собственост.

Почетният диплом бе връчен от Изпълнителния директор на Асоциацията на притежателите на търговски марки в България, адв. А. Иванова, в присъствието на посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик, Председателя на Патентното Ведомство на Република България, Директора на Дирекция Авторско право на Министерство на Културата, представители на други министерства и институции имащи отношение към провеждане на политиката в областта интелектуална собственост .

Може да харесате още...