В Словакия вече подават заявления за търговски марки по електронен път

заявления за търговски маркиСловашкото ведомството за индустриална собственост вече изпълнява проекта e-Services, разработен от Фонда за сътрудничество на Службата за за хармонизация във вътрешния пазар OHIM.

Интегрирането на проекта за електронни услуги отбелязва пореден успех на екипите от Ведомството на Словакия и Фонда за сътрудничество. През юли тази година електронното подаване на заявления за регистрация на търговски марки бе въведено в Словакия, ключов момент за внедряването на проектите на Фонда за сътрудничество в рамките на Европейската мрежа за търговски марки и дизайни. Словакия и Естония са пилотни ведомства по отношение на e-Services, като проекта е интегриран от двете страни благодарение на усилената работа на местните екипи, подпомагани от експертите на Ведомството за европейски марки и дизайни. Основната цел на Фонда за сътрудничество е да могат потребителите от целия Европейски съюз, от съвременни инструменти и услуги за европейските национални и регионални ведомства за интелектуална собственост.

Проектът e-Services има за цел да разработи комплект от уеб базирани инструменти за национални и регионални ведомства за интелектуална собственост в Европейския съюз, които да улеснят електронното подаване на опозиции срещу регистрация на търговски марки, заявления за регистрация или подновяване на търговски марки и дизайни, отмяна на търговски марки и недействителност на промишлени дизайни.

Източник: Служба за за хармонизация във вътрешния пазар OHIM

Може да харесате още...