hfhfhfhfhfh

Добрият пример – болницата в Асеновград ще има инфекциозно отделение благодарение на Абед Хасуун

Абед Хасуун

Снимка: Нова телевизия

За щастие, не всички новини, свързани с кризата, предизвикана от разпространението на коронавирус (COVID-19) са застрашителни и мрачни.

В този труден за всички период се намират хора, които със своята човещина и добър пример вдъхват оптимизъм на останалите. Именно такъв е Абед Хасуун, който от 30 години живее в Асеновград. Роденият в Ливан предприемач е собственик на заводи в Асеновград, Тайланд и Ливан, произвежда металообработващи машини.

Без никакво колебание той решава да дари 100 хиляди лева на местната болница за изграждане на инфекциозно отделение, в което да се полагат адекватни грижи за пациенти с коронавирус. Вече са поръчани необходимите за отделението легла, предвидени са още средства за закупуване на специализирана апаратура и медицински консумативи, които ще дадат възможност на медиците в Асеновград да лекуват болните.

В момента ливанският бизнесмен строи нова административна сграда за компанията си. При необходимост и ако получи съответните разрешения, Абед Хасуун е готов да превърне единия етаж от новата сграда в болница с около 50 легла.

В свое интервю Абед Хасуун казва: „Човекът е най-ценно нещо. Работа днес няма, утре ще има.“

Може да харесате още...