Гарет Бейл регистрира търговска марка ’11 of Hearts‘

Гарет БейлМакар и за известно време бъдещето на Гарет Бейл да не бе ясна заради преговорите по трансфера в Реал Мадрид, крилото от Уелс е открило интересен начин да увеличи доходите си. Наскоро, Бейл регистрира като търговска марка “11 of Hearts” своя начин да отпразнува отбелязан от него гол.

Сега, той може да го използва за дрехи, обувки, шапки и бижута, „осребрявайки“ бранда си по същия начин като Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо и други супер звезди. Регистрацията на търговската марка е била потвърдена от Ведомството за интелектуална собственост на Великобритания.

Norwich City v Everton - Premier LeagueСлед като отбележи гол във вратата на противника, Бейл използва ръцете си, за да образува формата на сърце. Нападателят Кей Камара също прави подобен жест, който през 2012г дори замества името му върху фланелката.

В днешно време, футболистите са по-загрижени за своя имидж и бранд отколкото когато и да било. Не е необичайно играчите да имат свой собствен екип, грижещ се за връзките с обществеността, прес-агенти и дори служители, които отговарят за акаунтите в социалните мрежи.

Ветеранът от националния отбор на САЩ Дамаркъс Бийзли има своя линия бижута, The Diamond Studio, макар и това да е по-различна брандинг форма, тъй като той няма собствено лого. Бившият играч въе футболната лига на САЩ и настоящ коментатор Бриан Дънсет (който понякога работи за NBC) създаде своя компания за облекла Bumpy Pitch.

Това е логото, което Бейл е регистрирал, което в близко бъдеще вероятно ще се отпечатва на всякакви видове дрехи и други продукти:

11-of-hearts-logo

Източник: NBC Sports

Може да харесате още...