Войната на обувките – Кристиан Лубутен!

Кристиан ЛубутенИскането на Кристиан Лубутен да се постанови прекратяване продажбата на обувки с червени подметки, изработени от Ив Сен Лоран, е било отхвърлено от съдията, разглеждащ случая.

През април тази година Кристиан Лубутен, чиито редовни клиентки са Виктория Бекъм, Ким Кардашиян и ред други знаменитости, заяви, че според него лансирането на обувки с червена подметка под марката „Ив Сен Лоран“ „създава смут, объркване и чувство за измама“ сред дамите. Само няколко дни след като завежда делото срещу Ив Сен Лоран, Лубутен подава иск и срещу Кармен Стефанс, бразилски производител на обувки, също поради копиране на прочутите червени подметки.

Тъй като в модната индустрия, цветът изпълнява декоративни и естетически функции, съдът счита, че Лубутен не би могъл да докаже, че неговия бранд подлежи на защита като търговска марка,“  съдия Виктор Мареро.

Източник: Vogue


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...