Браунов газ – загадъчната субстанция, открита от световно известния български изобретател Илия Вълков, известен и като Yull Brawn

Илия Вълков, изобретател IPBulgaria, портал за интелектуална собственостНаучно-практическа конференция, посветена на Брауновия газ, открит от българина Илия Вълков, ще се проведе на 16 октомври в Пловдив. Това е първото от поредица събития, насочени към представяне на български орктития, представляващи абсолютна световна новост. На конференцията ще бъдат представени научно-практически доклади в няколко тематични направления:

  •     Живот и творчество на изобретателя Илия Вълков (Yull Brawn)
  •     Патенти и устройства на Илия Вълков
  •     Необичайните свойства на Брауновия газ
  •     Представяне на Брауновия газ – нови открития във физиката
  •     Технология и потенциални приложения на Брауновия газ

Илия Вълков е български учен, който мигрира в Австралия през 50-те години на миналия век. През своята кариера той се занимава с различни изобретения, включително откриването на Брауновия газ и изследвания върху неговото приложение, основно в областта на пламъчното заваряване.

Брауновият газ е изследван от много учени и практици по целия свят.

Той има различни свойства и намира приложение в много сфери:

  •     Като гориво за индустриални и домашни отоплителни системи,
  •     При редуциране на въглеродните емисии от въглищни централи,
  •     За разграждане на остатъчната радиоактивност от употребеното ядрено гориво,
  •     За обезсоляване на морската вода,
  •     В областта на здравеопазването и други.

Един интересен факт е например, че пламъкът от горелка за заваряване има температура на пламъка във въздуха между 120 и 135 градуса по Целзий. Тази температура има свойството но се регулира автоматично към по-висока температура, в зависимост от твърдостта на материала, пред който се намира. Експериментатори са убедени, че Брауновият газ може да заварява различни материали като стъкло, кварц, тухли, алуминий, чугун, титан. Газът може да изпарява дори волфрам, чиято точка на топене е 3 422°C. Такава температура на пламъка се приближава до температурата на плазмено горене.

На конференцията в НТС Пловдив ще бъде представен доклад, който подкрепя тезата на откривателя, че този газ е специфично състояние на водната молекула. Докладът е с наименование „Идентифициране на неизвестното състояние на водната молекула в газовата субстанция, известна като Браунов газ, чрез атомните модели на БСМ – супергравитационната всеобща теория“. Докладът и ще бъде представен от инж. д-р Стоян Съргойчев, които в своят фундаментален научен труд (БСМ) предизвиква основни постулати на официалната теоретична физика. За повече информация относно програмата на конференцията, можете да посетите официалния уебсайт на събитието.

Може да харесате още...