Без българска номинация за Европейски изобретател на годината 2013

изобретателВече са известни номинираните за 2013г. за наградите Европейски изобретател на годината.

Сред тях няма българи.
Българското патентно ведомство под ръководството на професор Камен Веселинов за втора година не включиха българската изобретателска общност в престижното европейско събитие.

Връчването на наградите ще стане на тържествена церемония в Амстердам в присъствието на Нейно Кралско Височество принцеса Беатрикс.

С наградата се отличават индивидуални изобретатели или творчески екипи за техния принос към технологичния, социалния и икономическия прогрес на Европа и по света.

Носителите на наградите в петте категории се определят от специално жури от водещи личности от областта на промишлеността, науката, политиката и медиите. Подборът за номинациите е извършен измежду 160 изобретатели и екипи. Съгласно правилника предложения за номинации за наградата Европейски изобретател на годината могат да бъдат представени от самите изобретатели или от патентните експерти от националните патентни институции и ЕПВ.

Тази година публиката може да избере свой любим изобретател или екип, като гласува за номинираните на адрес: http://www.epo.org/. На победителите ща бъде връчена Наградата на публиката.

Българско патентно ведомство подкрепи инициативата на ЕРО като пусна много навременно съобщени за събитието на 23 май – преди почивните дни предхождащи събитието на 27 май и с разходката на професор Веселинов за участие в тържествата.

Българската изобретателска общност и тази година остана без подкрепата на Патентното ведомство, но за това пък изпрати свой достоен представител на тържеството.

Може да харесате още...