Призив обществените услуги да бъдат “част от решението”

КампиносВ свое изказване, президентът на Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM, Антонио Кампинос, сподели с представители на различни международни организации, че трябва обществените служители да са сигурни, че са “част от решението” в настоящата икономическа криза.

В откриващата си реч по време на Конференцията на Асоциации на Персонала на Международни Организации, проведена в Аликанте на 22 септември, г-н Кампинос сподели, че ЕС агенциите, организациите на ООН, базирани в Европа и други значими институции имат “наистина глобални постижения”. Това означава, че решенията, взети от асоциациите на техните служители, като реакция на самите организации срещу “най-тежката икономическа криза”, са от жизненоважно значение.

Президентът на OHIM смята, че реформите трябва да съответстват в по-голяма степен на отговорностите на хората и на качеството на тяхната работа, а системата за възнаграждения да бъде базирана по-скоро на личното представяне на служителите, а не толкова на стажа им и позицията в йерархията, на която се намират.

Г-н Кампинос похвали и начина, по който служителите на Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM реагират на перспективата за предстоящи нови отговорности, при условие че Комисията, Съветът и Парламентът се съгласят.

“Може да има нови права, които да регистрираме, а съществува и вълнуващото предложение да изпълняваме по-голяма роля в решаването на въпроси, свързани с прилагането на права”.

Източник: OHIM

Може да харесате още...