hfhfhfhfhfh

Споразумението между ЕПВ и Мароко влезе в сила

ЕПВСпоразумение между ЕПВ и Мароко, което позволява на европейски патенти и заявления за европейски патенти да бъдат валидирани на територията на Мароко, влезе в сила на 1 март.  41 са вече държавите, за които може да се получи патентна закрила въз основа само на една заявка за европейски патент.

В рамките на системата за валидиране, всеки, който подава заявление за европейски патент, вече може да поиска валидиране за Мароко срещу заплащане на съответната такса. Заявени и регистрирани европейски патенти ще имат същата правна сила като мароканските и ще бъдат предмет на мароканското патентно законодателство.

Европейското патентно ведомство ще бъде домакин на ‘Focus Morocco’ на 12 март. По повод влизането в сила на споразумението, на 12 март ЕПВ организира събитие в Мюнхен. По време на Focus MoroccoПрезидентът на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели и мароканския министър на Индустрията, търговията, инвестициите и дигиталната икономика, Moulay Hafid Elalamy, ще представят своите виждания за новите възможности, произтичащи от споразумението в контекста на индустриалната политика в Мароко. Това ще бъде последвано от дебати между високопоставени представители на индустрията и пресата. След това, по време на експертна кръгла маса, представители на европейската промишленост и практикуващи в патентната сфера ще имат възможността да разговарят с експерти от Мароканското Министерство на промишлеността, Мароканското ведомство за индустриална и търговска собственост и Европейското патентно ведомство.

Източник: ЕПВ

Може да харесате още...