Номинации за Награда за принос в развитието на интелектуалната собственост

Номинации за Награда за принос в развитието на интелектуалната собственост

Както всяка година, така и тази, националният портал за интелектуална собственост Ай Пи България всяка година приема Вашите номинации за изтъкнати личности, които с работата си допринасят за развитието на сферата интелектуална собственост в България. С интерес очакваме вашите предложения на адрес: office@ipbulgaria.com и publish@ip4all.com.

Награда за принос в развитието на интелектуалната собственост е учредена през 2006 година с целта да се отдаде дължимото признание на хора с активна позиция и изявено отношение към проблемите на интелектуалната собственост, които дейно се ангажират с мисията да издигнат мястото и ролята на интелектуалния труд в обществото.

Носители на наградата могат да бъдат изобретатели, преподаватели, юристи, културни дейци, представители по индустриална собственост, както и бизнесмени, институции и компании, които чрез своята дейност съдействат и помагат за израстването на интелектуалната сфера и увеличаването на нейното влияние и значение в ежедневието.

По традиция обявяването на носителя на престижната награда за принос ще съвпадне с отбелязването на световния ден на интелектуалната собственост, който се чества всяка година на 26 април. Световният ден на интелектуалната собственост се отбелязва „за да се повиши осведомеността относно въздействието на патентите, авторските права, търговските марки и дизайни върху ежедневния живот“ и „да се честват творчеството и приносът на творците и новаторите за развитието на обществото в цял свят“.

Може да харесате още...