SmartLink на Шнайдер Електрик получи Златен медал на Пловдивския панаир и Награда за иновативен продукт на БАСЕЛ

Продуктът SmartLink на компанията енергиен мениджър Шнайдер Електрик получи Златен медал на Пловдивския панаир. С отлчието в категория “Електроника и електротехника, информационни технологии, телекомуникация и офис техника” беше наградена българската компания Филкаб АД, на чийто щанд е изложен SmartLink. Филкаб АД е дългогодишен дистрибутор на Шнайдер Електрик у нас и традиционен партньор за представяне на продукти на Международния техниески панаир. На състоялата се вчера в панаирното градче церемония по връчване на Златните медали, на SmartLink беше присъдена и Наградата за иновативен продукт на Българската асоциация на електротехниката и електрониката – БАСЕЛ.

Самият продукт представлява комуникационна система от ново поколение, която дава възможност за наблюдение и контрол на модулната апаратура, като част от електрическата инсталация. Това от своя страна позволява пълен контрол върху консумираната енергия и повишава енергийната ефективност.

Интегрирането на комуникационната шина е бързо и лесно, и е базирано на най-универсалния и отворен комуникационен протокол Modbus/RS485.

SmartLink е част от решенията за енергиен мениджмънт на Шнайдер Електрик.

„Стремежът ни е да предлагаме не само пълна гама продукти, но най-вече комплексни решения за повишаване на енергийната ефективност,” казаха от Шнайдер Електрик.

Продукти на компанията печелят 3 поредни години 2009-2011 наградата за иновативен продукт на Българската асоциация на електротехниката и електрониката, като през 2010 е отличена гамата Acti 9 – 5то поколение модулна апартура за монтаж на DIN-шина. През 2011 безжичните бутони Harmony XB5R спечелиха и Златен медал от Международния технически панаир в Пловдив.

За Schneider Electric
Като глобален специалист в енергийния мениджмънт с дейности в над 100 държави, Шнайдер Електрик предлага интегрирани решения на различни пазарни сегменти, включително лидерски позиции в енергетиката и инфраструктурата, индустрията, производителите на машини, нежилищни сгради,  мрежи и центрове за обработка и съхранение на данни, както и в жилищния сектор. Фокусирани да направят енергията безопасна, надеждна, ефективна, продуктивна и екологична, 130 000+ служители на компанията постигнаха продажби на стойност 22.4 млрд. евро през 2011 г., чрез активен ангажимент да помагат на хората и организациите, да използват оптимално своята енергия.
www.schneider-electric.com


За допълнителна информация:
Калина Петкова, специалист комуникация в Шнайдер Електрик България ЕООД,
тел. 02/932 93 18/ 0889 206 226, e-mail:
kalina.petkova@schneider-electric.com

Може да харесате още...