Patents for Humanity 2020 – Награди на Ведомство за патенти и търговски марки на САЩ

USPTO

Снимка: uspto.gov

Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) обяви най-новите победители в програмата „Patents for Humanity“, инициатива, която популяризира променящи съвремието ни иновации.

„Изобретателите и предприемачите винаги са използвали силата на иновациите, за да помогнат на по-малко щастливите по света“, казва Андрей Янку, директор на USPTO.

Тази година виртуалната церемония по награждаване е насрочена за 17 септември. USPTO поздравява носителите на Patents for Humanity за 2020 г. и отбелязва приноса на тези иноватори за подобряване на човешкото състояние.

Ето кои са победителите за тази година:

Global Vision 2020 (Maryland), за разработване на USee Vision Kit, използван за осигуряване на нескъпи очила с рецепта за стотици хора, особено в отдалечени части на света, които обикновено нямат достъп до грижа за зрението.

Sisu Global (Maryland), за създаване на Hemafuse, високоефективна, механична алтернатива на преливане на кръв от донори. С просто натискане и издърпване на дръжка, Hemafuse може да вземе, филтрира и рециклира кръв от вътрешно кървене при травма, без да използва електричество.

Sanaria Inc. (Maryland), за разработване на паразитна ваксина срещу срещу малария. 

Flexcrevator (North Carolina), за създаване на машина, която позволява бързо, безопасно и хигиенично отстраняване на фекални утайки.

NEWgenerator (Florida), за използване на съвременна мембранна технология с биореактор за създаване на машина, способна за едновременно възстановяване на хранителни вещества, енергия и вода от отпадни води.

Nonspec (Massachusetts), за осигуряване на достъпни и силно регулируеми системи за протезиране на ампутирани крайници, които в рамките на по-малко от час могат да бъдат приспособени за конкретните нужди на нуждаещ се пациент.

Поощрителни награди за 2020г:

Rubitection (Pennsylvania), за създаване на медицинско изделие, което открива рани в ранен стадий, като по този начин подобрява качеството на грижите за живота на пациентите.

Lawrence Berkeley National Laboratory (California), за създаване на индикатор за затопляне, евтин, удобен, многократно използваем и неелектрически нагревател за бебета, който поддържа температура от 37 градуса по Целзий за приблизително шест часа, когато родителят не е в непосредствена близост до детето.. 

Patents for Humanity е глобален конкурс, отворен за всички притежатели на патенти, заявители на патент или лицензополучатели. Предложенията се оценяват във връзка с ефективността на вложените технологии за справяне с хуманитарни въпроси, приноса на кандидатите за увеличаване на използването на тяхната технология сред по-бедните слоеве на населението и приноса за подобряване качеството на живот.

Може да харесате още...