OHIM / INTA Годишен обучителен семинар 2012 – IT индустрия в Аликанте

семинарВ края на месец октомври, специалисти в областта на търговските марки в индустрията се събраха в Аликанте за съвместен OHIM/INTA обучителен семинар.

Като оратори участваха представители на Sony, Microsoft и Siemens AG, а сесията се водеше от Дейвид Макдоналд от Abbott Laboratories и Ингрид Десройс от Ведомството за европейски марки и дизайни (OHIM). Делегатите дискутираха въпроси, свързани с конвергенцията, търсене на търговски марки и дизайни, както и теми относно предварителни проучвания и правоприлагане.

На официалния сайт на OHIM можете да се запознаете с впечатленията от проведения семинар на някои от кандидатите.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...