OHIM с посещения в Швеция и Латвия

ШвецияНа 10 септември, г-н Антонио Кампинос, Президент на Ведомството за европейски марки и дизайни участва в двустранна среща между OHIM и Ведомството за патенти и регистрации на Швеция.

Президент Кампинос се срещна с Генералния директор на Шведското ведомство, Susanne Ås Sivborg , и бе придружен от делегация на високо ниво от OHIM.

Фокусът на дискусиите бе върху последните развития във Ведомството за европейски марки и дизайни, прогреса на Европейската мрежа за търговски марки и промишлени дизайни и въпроси, свързани с Европейската обсерватория за нарушения на права на интелектуална собственост. Част от другите засегнати теми бяха Академията и напредъка на инициативите на Фонда за сътрудничество и Конвергентната програма, както и двустранното сътрудничество между Шведското ведомство и OHIM.

Ден по-рано, Антонио Кампинос посети и Патентното ведомство на Република Латвия, където се срещна с и.д. Директор, Ieva Viļuma и Jānis Bordāns, Министър на правосъдието. На срещата присъстваха и собственици на търговски марки, както и представители по индустриална собственост от различни части на Латвия.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...