OHIM на Годишната конференция на MARQUES

MARQUESДелегация на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM присъства на 27-та Годишна конференция на MARQUES, Асоциация на притежателите на марки в Европа, в Монте Карло (17-20 септември).

Конференцията на MARQUES е значимо събитие в сферата на интелектуалната собственост в Европа като сесиите обхващат теми, свързани с прилагането на търговски марки, ограничения на свободното слово и влиянието на новите домейни от първо ниво, както и актуална информация за дейността на Ведомството за европейски марки и дизайни, Световната организация за интелектуална собственост и дискутиране на промените в съдебната практика на ниво Европейски сьюз.

Освен предоставяне на актуална информация за своята дейност, OHIM е организирало и информационен щанд по време на конференцията, предлагайки директни демонстрации на ИС инструменти, разработени от Фонда за сътрудничество и Конвергентната програма като TMview, DesignView, TMclass, Taxonomy и Similarity.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...