Срещи на OHIM с местната бизнес общност в Аликанте

Аликанте, OHIMПрезидентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Кампинос наскоро посети две МСП от провинция Аликанте; производителя на електроника от град Бенидорм Energy Sistem и фирмата за аксесоари за баня Baños y Diseño от Вилена.

Посещението на президента на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM е част от проекта на организацията, целящ да установи как иновациите са свързани с развитието на компаниите и със самата икономика. Ведомството иска да предава позитивни послания към пазара и особено към младите предприемачи, като им покаже как ефективната закрила на търговските марки и промишлените дизайни може да им помогне да просперират и да се разрастват.

Акцент бе поставен върху важността на закрилата на регистрирани дизайни от експертите на OHIM Pilar casas Bravo и Patricia Prevoo, придружаващи президент Кампинос в пътуването.

Baños y Diseño и Energy Sistem имат съответно 346 и 256 регистрирани европейски дизайна, като и двете компании поставят закрилата на промишлените дизайни в основата на своята бизнес стратегия.

В рамките на тази важна инициатива, до май месец тази година, президент Кампинос ще посети други четири компании от района на Аликанте.

Подробен доклад за посещенията ще бъде публикуван в Информационния вестник на Аликанте на 17 март.

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни OHIM

Може да харесате още...