hfhfhfhfhfh

Двустранни срещи на OHIM в Женева

В началото на този месец, представители на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар в ЕС OHIM имаха особено натоварена седмица в Женева, изпълнена с множество двустранни срещи.

Ведомството за европейски марки и дизайниподписа Меморандум за разбирателство с Държавното ведомство за интелектуална собственост на Китай – SIPO. Споразумението бе подписано от Президента на OHIM г-н Антонио Кампинос, а от страна на SIPO –  от Комисар г-н ТИАН Липу в швейцарския град Женева, където OHIM е домакин на няколко двустранни срещи с международни ведомства по интелектуална собственост. Г-н Кампинос подписа и още един меморандум – с Държавната администрация за индустрия и търговия – SAIC, представлявана от г-ца ГАН Лин, заместник-министър.

Двата меморандума ще опосредстват множество съвместни инициативи в областта на обучение, обмяна на информация, организиране на мероприятия, свързани с различни аспекти на интелектуалната собственост, както и потребителски системи и процеси.

Среща бяха проведени и с представители на WIPO, Rospatent, OAPI, ARIPO, TPI, CIPO, SPO, IPOS, BOIP, OMPIC и с Датското национално ведомство.

Източник: OHIM

Може да харесате още...