Ведомството за европейски марки и дизайни с участие на Годишната конференция на ECTA

ecta, европейски маркиДелегация от Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM присъства на Годишната конференция на ECTA (European Communities Trade Mark Association) в Букурещ, миналата седмица.

Представители на OHIM участваха в няколко сесии на конференцията. Акцент на тазгодишната конференция бе поставен върху режима за колективни и сертификатни марки на европейско ниво, Европейската мрежа за търговски марки и дизайни, реално използване и прилагане на европейски марки и национални търговски марки в рамките на ЕС.

По време на конференцията OHIM организира информационен щанд, където предложи практически демонстрации на инструменти за интелектуална собственост, разработени от Фонда за сътруднничество и Конвергентната програма, като TMview, TMclass, Taxonomy и Similarity.

Това е 32-та конференция на ECTA, събитие, посетено от над 700 специалисти и експерти по интелектуална собственост от целия Европейски съюз.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...